VEDLIGEHOLDELSESVEJLEDNING FOR MEFA PRODUKTER

Denne vejledning er gældende for alle MEFA produkter. Bemærk ved produkter lavet af flere materialer, at de forskellige dele skal vedligeholdes som foreskrevet for den materialetype, de er lavet af.

BLANK KOBBER/MESSING OVERFLADE
Ønskes der en blank overflade, kan denne vedligeholdes med produkter, der er beregnet til pudsning af kobber eller messing.

PATINERING AF KOBBER OG MESSING OVERFLADER
Ønskes der en patineret overflade, skal polering og anden behandling af overfladen undgås.
BEMÆRK FØLGENDE OMKRING PATINERING AF UBEHANDLET KOBBER OG MESSING
Patineringen sker når kobber/messing udsættes for flere forskellige faktorer i kombination. Disse faktorer er blandt andet varme, vandpåvirkning, salt, urenheder og forurening fra luften. Belægningen, der opstår, varierer meget i farven fra produkt til produkt og skifter over brun til sort/blålig. Belægningen er sjældent ensartet over hele produktets overflade, hvorfor produktet kan få et skjoldet udseende. Først efter flere år opnås en dækkende irgrøn farve.

RUSTFRIT STÅL
Slebet/børstet rustfrit stål skal vedligeholdes for ikke at få “rust-lignende” anløbninger. Selvom stålet er “rustfrit”, kan der fremkomme anløbninger, der ikke ser pæne ud. Det er derfor vigtigt, at du jævnligt renholder overfladen og minimum 4 gange årligt tørrer overfladen over med syrefri olie.
Sidder anløbningerne så fast, at det ikke er muligt at fjerne med olie, kan et meget fint slibemiddel benyttes. Det er dog stadig vigtigt, at du efterfølgende foretager oliebehandlingen.

GALVANISERET STÅL
Fordelene ved galvaniseret stål er, at selvom samlinger og kanter kan antage en brunlig nuance, vil overfladen gradvist udlignes til mat grå i løbet af 1 til 2 måneder. Det bevirker også, at skulle der komme mindre ridser og skrammer i postkassen, der antager en brunlig nuance, vil disse med tiden ligeledes blive udlignet til mat grå. Det gør, at du har en postkasse, der vil holde sig pæn i flere år. For at holde din nye postkasse pæn, anbefales det at vaske den 3 – 4 gange årligt med vand iblandet lidt opvaskemiddel. Mangelfuld vedligeholdelse af postkassen kan medføre rustangreb.

MALET GALVANISERET STÅL
For at holde din nye postkasse pæn, anbefales det at vaske den 3 – 4 gange årligt med en våd klud. Mangelfuld vedligeholdelse af postkassen kan medføre rustangreb. Postkasser med glat lak kan med fordel voksbehandles, da dette medfører, at smuds ikke så let sætter sig på postkassen. Bemærk, at postkasser med strukturlak ikke bør voksbehandles, men kan derimod efterbehandles med en syrefri olie!

BEVÆGELIGE DELE
Bevægelige dele og lås smøres 1 – 2 gange årligt for at undgå unødig slidtage og eventuelle mislyde. Hvis låsen fryser til i vinterhalvåret, kan der anvendes en låseolie.

Download vejledning (PDF) >